Mijn naam is René van Elst.

Begonnen in 1968 met een piepklein illegaal zendertje op de FM in Amsterdam.
Een beetje indruk maken op mijn buurmeisje door een zender weg te drukken waar zij naar luisterde.
En omdat ze schuin naast ons woonde en het een warme zomeravond was, stonden alle ramen open zodat ik kon horen dat het gelukt was. Ik hoorde mijn muziek die ik vanaf een cassette recorder afspeelde en daarmee de lucht in stuurde. Het is echter overigens niets geworden.

Toen ik in Lelystad ging wonen omdat er geen woonruimte was in Amsterdam (toen dus ook)  begon mijn avontuur met echte radio maken. Eerst nog alleen, en toen met iemand die in mijn buurt ook radio uitzendingen verzorgde. Nadat we elkaar hebben opgezocht eerst op FM en later voorzichtig met een ontmoeting, werd er een nieuw radiostation geboren.

De eerste radio uitzending ging de lucht in. Eerst in de zaterdagnacht en veel later op zondag overdag. We noemde het radio Lelystad. Dat was in het jaar 1978 en toen kwamen daar nog Dj’s bij wat resulteerde in een zeer populaire zender in Lelystad. En ja, ook ik heb toen voor de rechter gestaan.

In 1986 verhuisde ik terug naar Amsterdam en was het voor mij daar afgelopen.

Nu woon ik al weer heel lang in Baarn en werd ik op een gegeven moment gevraagd of ik niet weer eens een programma wil maken. Nu op de lokale zender radio Lelystad. Met de mede oprichter van toen hadden wij 4 uur radio op de zondagmiddag en dus werd die zondagmiddag weer een hereniging wat later met nog een DJ uit het verleden werd toegevoegd. Het programma heet Classic Sunday.

Ik die tijd draaide ik tevens met Platenprak (ook gebruikt in 1978) op heel veel radiostations, totdat ik met spoed 35 bestralingen moest ondergaan (2022). Daarvan werd ik zeer moe en moest ik Platenprak helemaal laten vallen. Hormoon injecties deden mij de das om.
Ik krabbelde weer uit een dal en had weer energie genoeg om weer radio te maken. Nu met een dagelijks (werkdagen) programma. Grand café René was het startpunt met muziek van heden tot verleden. Het zal voornamelijk classic hits zijn omdat de muziek die nu uitgebracht wordt mij niet echt kunnen bekoren. Inmiddels heb ik Platenprak ook weer voor één uur in de week opgepakt, en hierin draai ik muziek uit de vorige eeuw. 

Nu rest mij nog te zeggen dat ik zolang ik kan, radio zal maken.

Hier de twee oprichters van Radio Lelystad

Bovenstaande foto’s vanuit de illegale periode van Radio Lelystad. 
44 jaar geleden alweer en nog steeds maak ik programma’s voor Radio Lelystad.